Fristende kaker uten egg

Eggallergi? Ikke noe problem! Her får du fire gode kakeoppskrifter.

Kaker trenger ikke være kjedelige fordi de mangler egg, melk eller andre ingredienser. Det er bare å finne den rette oppskriften. Hva med å prøve denne lekre sjokoladekaken fra Olav kulinariske verden?

Kaken blir ikke så høy, så Olav delte den i to, og la litt sjokoladekrem i midten også, i tillegg til krem på toppen! (Foto: olavskv.blogspot.no)

Denne lekkerbisken av en krydderkake fra bloggen fersken(n)muffins er også eggefri. Kaken har god holdbarhet, og tåler en drøy uke i en lufttett boks på et kjølig sted.

"Parkin er en klassisk kake fra Nord-England, nærmere bestemt Yorkshire. Noen sarte sjeler vil kanskje synes den er litt vel krydret, det er tross alt en hel spiseskje malt ingefær ute og går her," advarer Siri. (Foto: peachymuffin.blogspot.no)

Til fest passer denne flotte mangoostekaken fra Anne Spurkland. Hun har skrevet boken «Frie kaker» og driver bloggen med samme navn. Boken anbefales for alle som er interessert i allergivennlige kaker.

"Denne kaken er eggfri og glutenfri. Siden den er laget med agar, og kremost ikke inneholder løpe, er kaken også halal," skriver Anne. (Foto: friekaker.no)

Vi lot oss også friste av surmelkskake med kanel fra Trines Oppskrifter. Hva med å bake denne til kaffen i dag?

"Dette her, det er "kaken!" skriver Trine. Hun har bakt den helt siden 9. klasse, hvor hun fikk i oppdrag å lage en allergivennlig kake. (Foto: trinesoppskrifter.blogspot.no)